Schär Bakeri

Schär Bakeri

Fra åkeren til brødkurven.

  • Bakermesterne hos Schär kan yrket deres til bunns.  Under tilberedelse av brød bruker de ikke noen konserveringsmidler eller kunstige tilsetningsstoffer og de bruker kun ingredienser som er grundig utvalgt og av beste kvalitet.  Brød er godt for alt, også for helsen vår.
     
  • Bagarna på Schär kan sin sak. De avstår helt och hållet från konserveringsmedel och konstgjorda tillsatser och använder endast noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Detta är bra för brödet men också för vår hälsa. Alltsedan start har Mästerbagarna på Schär haft i uppgift att baka det allra bästa brödet, utan gluten naturligtvis. Sedan årtionden bakar vi på Schär färskt bröd i form av frallor, skivat bröd, hårt bröd och italienska ”schiacciatta". Olika, mycket högvärdiga sädesslag, såsom durran med anor i Afrika och quinoan som härstammar från Maya-folket, bidrar till att göra detta livsmedel ännu mer variationsrikt och gott. Mycket godsaker i det godaste av glutenfria bröd.
    Tiden är en viktig faktor i brödbakningsprocessen och för att brödet ska utveckla sin smak och elasticitet till fullo krävs det gott om tid.
     
  • Därför tar vi på Schär stor hänsyn till traditionella sätt att och arbetar med naturlig surdeg. Surdegen fortsätter att vara aktiv även när brödet är färdigbakat och berikar brödet med enzymer och vitaminer, varför inga konserveringsmedel krävs.
Article120_Meisterbaeckers_NO.jpg

Vi hos Schär vet det godt: brød er mye mer enn basic mat. Helt nødvendig for noen på starten av dagen, følger brødet måltidene våre, det redder oss når det murrer i magen... Og hvem tenker på en piknik uten brød? Derfor er det en selvfølge at kvaliteten på brødet avgjør livskvalitet på en meget bestemt måte.